Baron

Baron

nedelja, 8. november 2009

Moja prva in Baronova druga razstava.



No, pa je za nami še ena rastava, ki je bila tokrat prelomna zame.
Zjutraj smo se odpravili v Šempeter pri Novi Gorici, kjer se je odvijala pasja razstava Vrtojba 09.
Tokrat je bila za našega bernija že druga razstava. Razstave smo se udeležili, ker je bila specialna razstava za bernske planšarje in sva želela dobiti kolikor toliko realno oceno najinega Barona.

Napočil pa je čas, da tudi sam poskusim "hendlat" Barona. No, če mene vprašaš, ne vem, kdo je imel večjo tremo jaz ali Baron. Pa vendarle, sva z malo zapletov tudi midva prebila led. V kategoriji najmlajši med samčki pa sva imela tudi konkurenco, katera naju je z oceno sodnika prehitela (pa nič hudega). Bolj kot želja po uvrstitvi, sem čakal opis sodnika. In prišel je. Zopet smo dobili oceno "perspektivno" (kar po mojem mnenju za moje prvo razstavljanje niti ni tako slabo). Smo pa zato toliko bolj zadovolnji z opisom sodnika, saj ima Baron pravilno velikost, lepo oblikovano glavo, eleganten vrat... Pa da ne bodo samo hvale, ima tudi nekaj kritik, saj je še mladič in malce sramežljiv ter brez koordinacije. Z oceno sva zadovoljna, saj se negativne lastnosti da odpraviti z rednim treningom. Malce drugače pa bi bilo, če bi dobil negativen opis za lastnosti, ki se jih ne da odpraviti, popraviti.

Društvo prijateljev in ljubiteljev bernskih planšarskih psov pa se je močno potrudilo in poskrbelo, da smo vsi razstavljalci psov in naši psi, ki so se v svojem razredu dobro odrezali, prejeli pokale. Društvo je imelo svojo stojnico, kjer so predstavili klub in našo najljubšo pasmo. Obiskovalci pa so se lahko malce posladkali in seznanili z dejavnostmi društva.

Baron je razstavo oz. ozadje razstave, kjer vsi čakamo, da bomo na vrsti, zelo dobro prenesel. Najbolj so mu bile všeč samičke iste pasme in je bil precej živahen. Sam se zelo rad vrti v krogih drugih psov, saj je neizmerno družaben kuža in ga vse zanima. Obiskovalcem se je nastavljal pred objektiv in se prepustil čohanju. Po končanju razstave specialke pa smo se odpravili domov, saj smo bili vsi utrujeni od včerajšnjih priprav in zgodnjega vstajanja, da pridemo pravi čas na prizorišče. Baron je z veseljem pomalical svoj zasluženi obrok in smo se odpravili proti domu. Tako močno je bil utrujen, da je celo pot domov prespal v boksu in si tudi doma vzel pošteno dolg počitek.

Pa se vidimo na naslednjih razstavah.

3 komentarji:

  1. Trikrat Hura za uspeh na razstavi- Hura, hura , hura. Kar tako naprej, Baron bo kmalu stal na najvišji stopnički, samo malo treninga in kmalu bo potrebno kupiti dolgo polico za pokale in priznanja!

    Družina Rutar @ Kitana

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestita mu tudi sošolka Lu (btw, ona je ravno v Vrtojbi prišla na svet)

    OdgovoriIzbriši