Baron

Baron

nedelja, 22. december 2013

Baronova in najina nova pridobitev

Od zadnje objave se nam je zgodilo preveč stvari. Toliko, da nisva mogla dohitevati in kaj novega objaviti.
      Prva taka večja sprememba se nam je zgodila, ko sva se odločila, da Baronu priskrbiva družbo. Sama sicer nisem bila navdušena nad velikostjo, vendar pri tako velikem psu je malo manjši "mala malica". Tako se je konec maja 2012 po temeljitem premisleku našemu velikanu pridružila čisto majčkena posebna psička z imenom Stars at Sea Ophelie (klicno ime Bella).
  
           Stars at Sea Ophelie - "Bella"

Je malce nenavadna psička. Bella je pasme Kitajski goli pes - Powderpuff oz. po domače kitajski odlakani pes. Po zunanjosti in karakterju so to resnično neobičajni psi. Če bi srečala golička, preden sem jih imela možnost spoznati, bi mi bili to grdi psi. Na srečo pa sva imela priložnost družiti se z vzreditelji, lastniki te pasme in tudi z njihovimi psi (golimi in powderpuffi). Sedaj se mi goli kitajčki prav dopadejo, saj sem imela priložnost spoznati odlične gole predstavnike te pasme, ki so slovenske vzreje. O pasmi pa raje napišem drug članek, ker bi lahko zašla s teme.
     Baron jo je sprejel z zanimanjem. V njegovih temnih "okicah" se je spet zaiskrilo in je ponovno postal "mlad in neumen" pesjanar. Ponovno se je začel igrati in noreti, vendar sva morala biti zaradi njegove velikosti zelo previdna, saj je bila mala Bellčica velika za dobri dve moji dlani.
     Kako hitro pozabiš, kako zgleda prihod in navajanje/učenje mladička! To je bilo naporno obdobje za vse. Baron se je moral prilagoditi in deliti najino pozornost še z neko malo nadležno stvar'co, ki mu je konstantno skakala v ušesa in gobec, bila hitra kot strela in dobila privilegij spanja na postelji ter si prisvojila vse njegove igrače. Gospodična si je celo upala jesti iz njegove sklede (do danes še ni prenehala krasti briketov iz njegove sklede). "Babnica" je prevzela komando nad vsem.
     Na najino srečo, Baron ni zakompliciran pes. Vzel jo je za čisto svojo "sestrico" in se ji dobesedno podredil. Edino, kar ji ni prepustil, je njegovo mesto na kavču.
     Odkar se nam je pridružila Bella imamo polno dela. Bilo je veliko težkih in tudi lepih trenutkov. Upam, da jih bo še veliko. Baron je v pogledu prilagajanja pravi CAR.

 
           nadzorovanje dogajanja v naselju

Ni komentarjev:

Objavite komentar